Vi vil give de danske familier sved på panden og røde kinder

FamlySport er opstået som en drøm om at få familierne væk fra skærmen og tilbage til fælles aktive timer i familien med leg og store grin som omdrejningspunkt.

Når vi hver især tænker tilbage på vores barndom, husker vi tydeligt, når vi sammen med vennerne eller familien spillede bold i haven, tegnede hinkeruder eller hoppede i langreb. Der blev grinet højlydt, mens der blev leget, dystet eller vist seje tricks. Det er en dejlig tid at tænke tilbage på.

 

Vi voksede op med sporten

Vi dyrkede forskellige sportsgrene fra fodbold, badminton, springgymnastik, dans, tennis med mere og tog senere livtag med konkurrencesporten. Her blev det til kampe på landets største fodboldstadions og store dansekonkurrencer. Vi oplevede, at legen i konkurrencesporten blev mindre, og glæden ved sporten var ikke nær så stor, som da vi var børn.

Vi blev også voksne og med små børn og en travl hverdag med arbejde, skole, fritidsinteresser og andre gøremål som så mange andre danske familier, oplevede vi ofte at sidde med hver vores skærm. De aktive timer sammen i familien forsvandt lige så stille. Hvor blev legen i haven, dysten på vejen eller spillet på plænen af?

 

Drømmen om et aktivt familieliv

Vores familietid var ikke, som vi havde drømt om, og det er en situation, vi tror, rigtig mange familier i dag kender til. Tankerne bag FamlySport var skabt!

Med udgangspunkt i vores store erfaring med sport med speciale inden for sundhed, fysisk aktivitet, motorik og motivation har vi været omhyggelige med at skabe den bedste samlede sum af alle disse erfaringer krydret med en god omgang humor i alle vores sportspakker i FamlySport.

Badminton Danmark

Badminton er en idræt, hvor børn oplever glæde, aktivitet, fællesskab, udfordring og mestring. Kompleksiteten i badminton vil udfordre børnene både kognitivt og fysisk, samtidig med at rekvisitter og øvelser helt sikkert kommer til at give både smil på læben og røde kinder. God fornøjelse!

Danmarks Bokse-Union

Boksetræning er godt og for alle,- både barn som voksen samt pige og dreng. Det er en rigtig hård træningsform, hvor man nemt træner hele kroppen. Med sportskasserne i FamlySport og KidsSport ønsker vi at vise, at boksning også kan være leg og i den grad for alle medlemmer i familien. Kunne du tænke dig rigtig boksetræning i en klub, så kom gerne ned i en af vores mange klubber. Vi garanterer sved på panden. Læs mere på dabu.dk

Dansk BordTennis Union

Spillet bordtennis kender næsten alle fra vores skoletid, hvor man spillede rundt om bordet og det hele var en leg. Med vores sportskasser i FamlySport og KidsSport har vi legen og glæden som omdrejningspunkt og har bordtennisaktiviteter, der kan spilles alle steder. Vi garanterer smil på læben og høje pulsslag. Har du appetit på mere bordtennis, så kig endelig ned i en af vores mange bordtennisklubber eller læs mere på www.dbtu.dk

Danmarks Brydeforbund

Brydning er en kampsport uden slag og spark og som er sjov for enhver, der kan du lide at slås og tumle. Alt det har vi puttet i ned sportskasserne til FamlysSport og KidsSport, så du får det sjovt med venner eller familie. Vil du være hurtigere, stærkere, mere smidig og udholdende og få en masse oplevelser sammen med gode kammerater? Så er brydning sikkert en sport for dig! Vi glæder os til at se dig i den lokale klub. Læs evt. mere på www.brydning.dk

Floorball Danmark

Floorball er let at komme i gang med og kan spilles af alle – uanset forudgående erfaring med floorball. Floorball bliver stadig mere og mere udbredt, og findes nu også i motionskasser leveret til døren. Floorball handler om at have det sjovt og få effektiv motion i en uformel ramme, hvor fællesskab og gode oplevelser vægtes højt. I spillet floorball har du garanti for højt humør på banen og sved på banen. Har du lyst til at spille i en rigtig klub, så find os på www.floorball.dk

Dansk Frisbee Sport Union

Besidder du teknisk snilde, kan du lide at samarbejde og savner du en ny udfordring – så er ultimate frisbee lige noget for dig og din familie. Bliv en del af et unikt fællesskab, hvor du kan udfolde dig fysisk og have det sjovt samtidig. Ultimate frisbee er en unik sportsgren, hvor der selv på højeste niveau spilles uden dommere, hvorfor fairplay er helt essentielt. Læs mere om ultimate frisbee og find din lokale klub på Dansk Frisbee Sport Unions hjemmeside www.Frisbee.dk.

Dansk Orienterings-Forbund

Orienteringsløb er høj puls og sved på panden kombineret med koncentration og hjernearbejde. Det er en sjov og anderledes idrætsoplevelse, der giver alle smil på læben. Alle kan være med. Nogle løber hurtigt, men bruger lang tid på at finde posterne, andre løber ikke så hurtigt, men er til gengæld gode til at finde vej. Nogle mestrer måske den krævende kombination af at løbe hurtigt og orientere sig.

Dansk Rugby Union

Passion, sammenhold, respekt, disciplin, og fairplay er de grundlæggende værdier i Rugby. Det er værdier som vi fokuserer på at lære vores unge spillere såvel på som udenfor banen. Og ellers skal vi bare have det sjovt, når vi spiller Rugby. Rugby er for alle, store som små, ung som gammel, dreng som pige. Håber at I får det sjovt med vores legende rugbysportskasser i KidsSport og FamlySport – husk at får I lyst til mere rugby er i altid meget velkomne i den lokale rugbyklub. Læs mere på www.rugby.dk

Dansk Tennis Forbund

Tennis er for alle!

Tennissporten er perfekt, når hele familien ønsker at være aktive sammen. Tennis er nemlig let at lære og kan tilpasses alle niveau, så du kan være med uanset form, køn og alder. Tennis er en sjov, social sport samtidig med, at det også er god motion. Både børn, forældre og bedsteforældre kan sagtens spille sammen på tværs af generationer.

Volleyball Danmark

”Kidsvolley er en sport skabt til børn på børnenes præmisser. Væk er forældre, der står og råber på sidelinjen, og væk er det at sidde på bænken, fordi man ikke er god nok. I spillet er der indbygget mange levels, så der altid vil være et niveau, der passer til netop dit barn. For de voksne har volleyball alle dage været et af de mest sociale spil. At der ikke er fysisk kontakt med modstanderen gør, at volleyball afvikles i en god og rolig atmosfære. Så leder du efter et motionstilbud, med gode venner, hvor du kan hygge dig mens du træner din krop – så er motionsvolley sagen.” CITAT: Peter Morell, opfinder af kidsvolley samt Bredde- og Udviklingschef i Volleyball Danmark

Dansk Softball Forbund

I USA kalder man spillet “Softball” men Softball er egentligt lidt ligesom Rundbold i Danmark. Et spil vi alle kender, og kan lide at samles om. Spillet er stille og rolig og det handler mest af alt om at have det sjovt. Vi er glade for at bringe vores sport ud til jer i form af Sportskasserne KidsSport og FamlySport, hvor den legende tilgang til sporten er omdrejningspunktet. Kunne du eller familien tænke jer at spille softball i en klub, så skal I endelig kontakte os på evt. www.softball.dk

Dansk Cricket-Forbund

Der er mange gode grunde til, at det er godt for børnene at gå til en sportsgren. Først og fremmest er der det fysiske aspekt – det er almindeligt kendt, at sport for børn er godt for krop og sind. Men børnene får også mange andre gode ting ud af at dyrke sport. Når man er en del af en klub, er man en del af et fællesskab. Cricket tilbyder en perfekt blanding til den unge, der ønsker fællesskabet på et hold, men også har behovet for at udfolde den individuelle side af sin natur.

Prøv cricket i din familie og oplev, piger og drenge – store og små – at alle er lige. Cricket nemli!